LöydäTöitä.fi

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää löytääksesi töitä.

Työnhaku verkossa

Internet ja työnhaku verkossa ovat muuttaneet tapaamme etsiä työtä, tehden hauista nopeampia, helpompia ja usein laajempia. Jos haluat välttää satojen eri työpaikkojen selailun, on tärkeää tehdä hauista mahdollisimman kohdennettuja. On kuitenkin olemassa kätevä tapa etsiä työtä: tutustu deadline- tai viimeinen haku päivä -sovelluksiin.

Useimmat sivustot ovat hyviä poistamaan avoimet paikat, kun niiden haku on päättynyt, mutta kannattaa aina tarkistaa viimeinen jättöpäivämäärä. Älä hukkaa aikaasi niiden hakemusten lähettämiseen, joita ei ehkä oteta huomioon. Jos et ole varma, lähetä työnantajalle sähköpostia tai soita yritykseen tarkistaaksesi paikan avoimuuden.

Ajattele luovasti

Mahdollisuuksia voi nousta esiin odottamattomimmista paikoista. Jos et löydä oikeaa työpaikkaa, kokeile selata alaan liittyviä kategorioita ja hae eri hakusanoilla tai laajenna hakusi maantieteellistä kattavuutta.

Ole varuillasi väärien mahdollisuuksien varalta

Jos työ kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on sitä. Jotkut työnhakusivustot kaunistelevat tarjottuja työmahdollisuuksia ainoastaan saadakseen työnhakijat rekisteröitymään palveluunsa. Vaikka näkisitkin vain euron kuvat silmissäsi, ajattele ensin ja anna vasta sitten tietosi tai rahasi.

Aseta itsesi esille

Yritysmaailman verkostoitumissivustot, kuten LinkedIn ja TE-palvelut, ovat hyvin suosittuja niiden työnhakijoiden keskuudessa, jotka haluavat esitellä osaamistaan. Nämä sivustot antavat mahdollisuuden kehittää suhteita, jotka voivat johtaa sellaisen työpaikan löytämiseen, jota ei avoimesti mainosteta. Pieni itsensä mainostaminen voi viedä pitkälle. Etsi, kuinka pääset käsiksi piilossa oleviin työpaikkoihin verkostoitumisen aloittelijaoppaastamme.

Älä ryhdy ”spämmäämään”

Verkkohakemukset ovat nopeita ja helppoja. Voit löytää 5 paikkaa ja hakea niihin kaikkiin saman päivän aikana. Mutta älä lähetä CV:täsi jokaikiseen yritykseen. Työnantajat etsivät hakemuksia, jotka ovat linkittävät taitosi ja ominaisuutesi työn vaatimuksiin. Ajattele laatua, älä määrää.

Lue säännöt ja ehdot

Monet laadustaan tarkat rekrytointisivustot säilyttävät CV:si tietokannassa, josta työnantajat voivat hakea, kun heillä on avoin paikka. Mutta kuten kaikki mitä teet verkossa, varmistu siitä, että sivusto on turvallinen ja hyvämaineinen ennen kuin lähetät henkilökohtaisia tietojasi. Joidenkin sivustojen tiedetään julkaisseen CV:itä verkossa kiinnittääkseen työnantajien huomion. Lue säännöt ja ehdot tai kohdasta ”Tietoa” ennen kuin painat ”tilaa”.

Tee työsi verkon ulkopuolella

Verkkohakemukset ja rekisteröintilomakkeet vaihtelevat sivustosta toiseen. Luonnostele aina hakemuksesi toisessa paikassa, esimerkiksi tekstinkäsittelyohjelmassa, jotta voit tarkistaa oikeinkirjoituksen. Hakemuksen kopion tallentaminen johtaa myös vähentyneeseen riskiin siitä, että internet-yhteydessä tulee ongelmia ja tietojasi ei tallenneta oikein.

Älä ryhdy näkymättömäksi

Hakemusten lähettäminen verkossa voi saada sinut joskus tuntemaan. Että olet lähettämässä tiedot mustaan aukkoon. Älä epäröi soittaa tai lähettää sähköpostia kysyäksesi rekrytoijalta, onko hän vastaanottanut CV:si tai hakemuslomakkeesi.

Tarkista hälytyksesi

Jos hälytykset, joita käytät eivät kerro sinua kiinnostavista avoimista paikoista, poista se käytöstä. Toivomattomat hälytykset voivat tukkia sähköpostisi saapuneet-laatikon ja saatat jättää hyödylliset hälytykset huomioimatta. Jos olet ottanut käyttöön hälytyksen, joka ei lähetä mitään, katso roskapostisi, koska sähköpostin tarjoajasi saattaa käsitellä niitä spämminä. Muistathan myös, että jotkin sivustot eivät salli ilmaisten sähköpostiosoitteitten, kuten Yahoon tai Hotmailin käyttöä.

Retroile

Lopuksi, älä ajaudu internet-ansaan. Perinteiset työnhakumenetelmät, kuten sanomalehdet, ammattilehdet ja verkostoituminen voivat olla aivan yhtä tehokkaita. Mitä laajemmalta etsit työtä, sitä todennäköisemmin löydät itsellesi ideaalisen työn.